Com s'hi juga?

El funcionament de la megaPORRA Castellera és ben senzill: consisteix en endevinar quins castells realitzarà cada colla en les diverses actuacions proposades, un total de 48 al llarg de tota la temporada castellera.

Per jugar-hi cal activar el vostre compte, introduïnt el vostre nom d'usuari i la paraula de pas a la pàgina d'entrada de la megaPorra: d'aquesta manera s'activarà la llista amb totes les porres actives fins el moment. Se n'aniran afegint de noves al llarg de la temporada. Es procurarà penjar-les amb un mes d'antel·lació com a mínim. Clicant sobre qualsevol de les porres llistades s'obre el formulari corresponent.

La fitxa de cada porra permet introduir tres castells (carregats o descarregats) i la corresponent ronda de pilars. A efectes de puntuació es distingirà entre un pilar realitzat en ronda de castells i el mateix pilar realitzat en ronda de pilars.

Les apostes no contemplen els castells sense pinya: a efectes de comptabilitzar a la porra, un castell net a plaça constarà com l'equivalent amb pinya.

D'altra banda, es considerarà que la ronda de pilars és única, de manera que només es comptabilitzarà el primer pilar (o pilars) realitzat(s). La tècnica utilitzada per alçar els pilars (per sota, al balcó) només es tindrà en compte pels pilars individuals: així, si una colla tanca la seva actuació amb un pilar de 4 normal i un altre alçat per sota, es comptabilitzarà com 2p4.

A més a més, existeixen les tres 'rondes d'intents', on haureu d'indicar els possibles intents realitzats per les colles, o bé deixar la opció s/c (sense castell) en cas que penseu que no s'utilitzarà. De la mateixa manera, també podreu indicar quines rondes (de castells, d'intents o de pilars) no es realitzaran degut a la pluja o manca d'assistència sanitarària, per exemple. Si considereu que se suspèn tota l'actuació, haureu de posar l'opció suspès a totes les caselles.

TERMINIS

Podreu realitzar i/o modificar les vostres apostes fins a les 00 hores del dia de l'actuació: així, si l'actuació és el 25 de juliol, tindreu temps fins les 12 de la nit del dia 24. En cap cas s'acceptaran modificacions a posteriori. Us recomanem que un cop feta la vostra aposta reviseu la porra en qüestió per confirmar que s'han guardat correctament les dades.

Si un cop penjada una porra es produís algun canvi en el cartell d'una actuació, s'eliminaran aquelles colles que no acabessin participant en la diada en qüestió, però no se n'afegirien de noves.

A més a més, per facilitar-vos la feina, clicant sobre el nom de cadascuna de les colles participants podreu accedir a la fitxa amb les seves darreres actuacions del Web Casteller

  

Puntuació

Com a novetat del 2017, hem incorporat el factor previsió. Cada porra valdrà 100 punts (independentment de les colles que hi actuen o del nombre total de castells intentats) com en edicions anteriors del joc.

Ara bé, aquest any 85 punts aniran lligats als resultats castellers de l'actuació, que representaran la part proporcional respecte al valor total de l'actuació. No es tindran en compte l'ordre dels castells realitzats ni les construccions que una colla pugui realitzar fora de les tres rondes establertes.

Els 15 restants es repartiran entre aquells membres que han sigut més previsors i no han fet canvis de travesses a última hora. Has sigut més matiner? Tindràs 15 punts. Has apurat fins a l'últim moment? En tindràs 0. Els del mig obtindreu els punts en funció de la posició de la data d'actualització entre la primera persona que entra la porra i l'última.

Per exemple:

Rondes 1arep.1 2arep.2 3arep.3 PilarsPunts
Actuació 3d9f(i)3d9f(c) 5d8(c)s/c 4d8a(i)4d8 p5
Punts 33 31 33 319+1
Aposta 3d9fs/c 4d9f(i)4d8a(i) 4d8s/c suspès
Punts 21 03 30 09
Resultats (9 * 85)/20 34
Posició 36è sobre 90 = (15 - 36 * 15)/90 9
TOTAL 43
s/c ronda sense castell
suspès ronda suspesa per la pluja, manca d'assistència sanitària, etc
Encert del Castell i del Resultat final 3 punts
Encert del Castell però Carregat en lloc de Descarregat (o viceversa) 2 punts
Encert del Castell però Intent en lloc d'Intent Desmuntat (o viceversa) 2 punts
Encert de Ronda no utilitzada 1 punt
Encert de Ronda suspesa per la Pluja 1 punt
Encert de l'actuació completa d'una colla 1 punt extra
  

Classificació

Els punts aconseguits en cada porra són acumulables, i els podreu consultar en dues classificacions diferents: Total de Punts i Mitjana de Punts.

La primera classificació ordena els jugadors de major a menor puntuació acumulada (tot i que a final de temporada només puntuaran les 40 millors) mentre que la segona es basa en el resultat de dividir el total de punts de cada jugador pel número de porres que ha realitzat.

Però també podreu trobar les classificacions setmanals i mensuals, que inclouran totes les porres realitzades entre els períodes de dates corresponents.

De la mateixa manera, els usuaris podreu accedir a una subclassificació en la que només apareguin els membres de la vostra pròpia colla: per accedir-hi n'hi haurà prou amb introduir a l'apartat Les teves Dades la colla a la que pertanyeu.

Un cop torneu a entrar a la megaPORRA, us apareixeran les pestanyes corresponents a les respectives subclassificacions (punts totals i percentatges). Enguany, a més a més, podreu consultar les subclassificacions per cadascuna de les colles.

A final de temporada es proclamarà els guanyador absolut de la megaPorra.